Symptomer

Generelt viser en infektion af børnesår symptomer i form af udslæt, blærer og sår. Udbrud af børnesår begynder som små kløende udslæt, der senere udvikler sig til gule blærer eller væskende udslæt, afhængigt af, om det er ikke-bulløs eller bulløs impetigo. 

De bakterier, der forårsager børnesårene, kan nemmere få fæste i fugtig og irriteret hud, og derfor forekommer udslættet hyppigst omkring næse og mund. Hvis man ikke tager forholdsregler mod smitten, kan børnesårene brede sig ud til andre hudområder på kroppen. 

Ved impetigo-infektioner, der udvikler sig fra hudlæsioner (hudforandringer i form af eksem, sår mm.), er der også andre symptomer i såsom feber, bindehindebetændelse, rødme og afskalning af hudområderne. I sværere tilfælde af impetigo forekommer der også kløe og smerter.

Disse symptomer bliver ofte i begyndelsen fejlfortolket som almindelige hudininfektioner eller allergiske reaktioner. Det sker sædvanligvis, inden der sker afskalning af hudpartier på de steder, hvor huden tidligere har været rød. 

Børn og voksne, der på et tidligere tidspunkt har haft en form for hudsygdom, er mere udsat for at udvikle børnesår. Når de klør sig på den irriterede hud, skaber de et hudmiljø, som bakterierne nemmere kan formere sig på. Det er derfor yderst vigtigt, at man har god hygiejne for at forebygge infektioner med børnesår. 

 

Side opdateret 2016-01-13

Lægemiddel Information

Microcid® creme 1 % er et OTC lægemiddel. Microcid® er en receptfri desinficerende creme (1% hydrogenperoxid) brugt mod hudinfektioner forårsaget af bakterier. Smør Microcid® creme på den angrebne hud i et tyndt lag 2-3 gange daglig i højst 1-2 uger. De bør ikke bruge Microcid® creme til børn (under 2 år) uden lægens anvisning. Brug ikke Microcid® creme hvis de bruger andre midler til huden (f.eks. anden medicin eller desinfektionsmidler). Undgå at få Microcid® creme i øjnene. Microcid® creme indeholder propylenglycol, der kan give irritation af huden. Læs alltid indlægssedlen før anvendelse af lægemidlet Microcid. Størrelse 25 g. Ikke fast pris. 

Klik her for at læse produktresuméet

Husk at læse indlægssedlen ved at klikke her og søge på produktet