Microcid

Børnesår behandling

Microcid® er et receptfrit lægemiddel, der kan købes på alle apoteker eller evt. udskrives på recept af læger eller sygeplejersker med rettil at udskrive recepter, og er i så tilfælde omfattet af den offentlige sundhedssikring. 

Cremens stærkt antibakterielle egenskaber forårsager ikke resistensudvikling hos bakterier. Microcid® indeholder hydrogenperoxid og naturligt forekommende lipider. 

Microcid® bruges til behandling af børnesår (impetigo) och andre hudinfektioner forårsaget af bakterier.
Cremen klatter ikke og bliver også siddende på fugtige hudflader. Microcid® indeholder ikke konserveringsmidler, og kontaktallergi overfor ingredienserne er ikke påvist. 

Spørgsmål og svar

Indeholder Microcid® antibiotika? 
Nej. 

Kan Microcid® forårsage antibiotikaresistens eller nogen anden type kendt resistens hos bakterier? 
Nej 

Er resistensudvikling hos bakterier et problem? 
Det svenske institut for smitteforebyggelse informerer og Udvikling af resistente bakterier.

Er Microcid® receptpligtigt? 
Microcid kan købes receptfrit, men det kan også købes på recept og er i så tilfælde omfattet af den offentlige sundhedssikring. 

Hvor kan jeg købe Microcid®? 
Microcid kan købes på dit apotek i Sverige, Norge og Danmark samt på visse internetapoteker. Du finder Microcid i selvbetjeningsafsnittet. Spørg personalet, hvis du har vanskeligt ved at finde præparatet.

 

Side opdateret 2016-01-13

Lægemiddel Information

Microcid® creme 1 % er et OTC lægemiddel. Microcid® er en receptfri desinficerende creme (1% hydrogenperoxid) brugt mod hudinfektioner forårsaget af bakterier. Smør Microcid® creme på den angrebne hud i et tyndt lag 2-3 gange daglig i højst 1-2 uger. De bør ikke bruge Microcid® creme til børn (under 2 år) uden lægens anvisning. Brug ikke Microcid® creme hvis de bruger andre midler til huden (f.eks. anden medicin eller desinfektionsmidler). Undgå at få Microcid® creme i øjnene. Microcid® creme indeholder propylenglycol, der kan give irritation af huden. Læs alltid indlægssedlen før anvendelse af lægemidlet Microcid®. Størrelse 25 g. Ikke fast pris. 

Klik her for at læse produktresuméet

Husk at læse indlægssedlen ved at klikke her og søge på produktet